Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
TERRAS BILZEN
TERRAS BILZEN

Buitenhaard plaatsen: tips & kostprijs

Een buitenhaard vormt een gezellige en waardevolle toevoeging aan je terras. Ontdek hier de tips , inspiratie en kostprijs voor het plaatsen van een buitenhaard.

 

Soorten buitenhaarden

Buitenhaarden bestaan in verschillende vormen. Er zijn buitenhaarden met een rookkanaal op basis van hout of kolen. Daarnaast zijn er ook buitenhaarden op gas, gel en bio-ethanol. Welke je kiest is afhankelijk van waarvoor het moet dienen. Wil je echt een warm terras? Kies dan voor de traditionele haard op basis van houtblokken. Wil je een haard omwille van de sfeer? Dan kan je gaan voor gas of bio-ethanol. Deze haarden vragen minder werk, maar bieden wel een aangenaam vlammenspel.

 

buitenhaard in moderne tuin

 

Is er een verschil een buitenhaard en een buitenkachel?

Er zijn zeker en vast verschillen. Deze termen worden vaak gebruikt als synoniemen van elkaar. Dit is echter niet terecht. Een haard en een kachel is toch niet hetzelfde. Een houtkachel is afgesloten. Vaak wordt hiervoor glas gebruikt. Een haard is een open verwarmingstoestel. Het wordt vaak gekozen omwille van gezelligheid en het vlammenspel.  Een kachel stookt beter dan een haard.  Bij deze laatste is er nogal veel warmteverlies.

 

Alternatieven voor een buitenhaard

Wil je verwarmen op je terras, maar zie je een buitenhaard niet zitten? Geen probleem. Er zijn genoeg alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan terras heaters. Ze zijn mobiel en dus makkelijk te verplaatsen. Handig als je een groot terras hebt. Ze werken vaak op basis van gas.

 

Is een buitenhaard veilig?

Ja, het is zeker en vast veilig als je let op de volgende punten. Waak erover dat ze stabiel staan. Een onstabiele buitenhaard zou door stoten of rukwinden makkelijk kunnen omkantelen. Let daarnaast ook op de warmtegeleiding van de ondergrond. Die moet bestand zijn tegen hoge temperaturen. Kies voor een ondergrond in steen. Daarnaast let je ook best op je kinderen tijdens het branden van de haard.