Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
TERRAS BILZEN
TERRAS BILZEN

Composiet terras: voor- en nadelen

Composiet is een materiaal dat bestaat uit een mix van houtmeel en kunststof. Deze worden onder hoge druk samengeperst. Op die manier worden de beste eigenschappen van hout en kunststof gecombineerd met elkaar. Hier lees je meer over de voor- en nadelen en prijzen van een composiet terras.

Voordelen van een composiet terras

Composiet terrasplanken hebben dus een mooie en natuurlijke houtlook, maar ze zijn even stevig als kunststof. In tegenstelling tot gewoon hout is composiet dus goed bestand tegen allerlei weersinvloeden, waardoor dit materiaal ook weinig onderhoud nodig heeft.

Composiet zal dus niet rotten of scheef trekken als het nat wordt. Ook is er bij composiet geen risico op slippen of op splinters. De planken kunnen namelijk voorzien worden van dikke of dunne groeven, waardoor ze extra slipvast zijn.

Een andere troef van composiet is dat het beschermd is tegen insecten. Zo zul je geen last hebben van termieten die in het materiaal knagen. Composiet is bovendien gemakkelijk op maat te snijden.

composiet terras

Wat zijn de nadelen van composiet terrasplanken?

Naast de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen verbonden aan composiet. Het materiaal is over het algemeen duurder dan hardhout, maar composiet is op de lange termijn natuurlijk duurzamer. Toch is composiet, in tegenstelling tot hout, vatbaar voor krassen. Deze kunnen dan niet meer weggeschuurd worden, terwijl dat bij hout wel mogelijk is.

 

Prijs van een composiet terras

Wil je een composiet terras leggen? Dan moet je rekenen op een prijs tussen de 55 en 75 euro per vierkante meter. Een en ander hangt af van het gekozen merk en de kwaliteit van de terrasplanken- of tegels. Indien je het terras wil laten aanleggen door een vakman, zal de prijs per vierkante meter ongeveer 100 euro bedragen.